måndag 23 juli 2007

Barnkalas





I dag har det varit barnkalas. Och vilket kalas du fick Malte. Trots den sena inbjudan och semestertider dök hela 16 barn upp. Temat för kalaset var tivoli. När alla kommit öppnade du alla paket. Vad de innehöll ryms inte att publicera här men du var väldigt nöjd iaf. När det var avklarat startade tivolit. Vi drog på ett lyckohjul vilken startordning vi skulle ha i de olika aktiviteterna. Första grenen var bollkastning på burkar. Efter det blev det varmkorv, tårta och fika. När alla var mätta och belåtna (5 korvburkar och 3 tårtor senare) var det dags för pilkastning på ballonger. Gren nummer tre var inte mindre än luftgevärs skytte. Sista aktiviteten blev väldigt uppskattad. Det var att kasta "gräddtårtor" på Axels ansikte. När tredje kastaren satte den mitt i plytet blev det förstås stort jubel och alla skrattade utom Axel som ropade BYTE. Och eftersom det bara var tre som hunnit kasta fick pappa rycka in och snart hade även jag ett "gräddfejs". Efter det blev det lite vattenkrig innan vi avslutade tivolit med fiskdamm. Ett lyckat sommarkalas med sol, barnskratt och idel glada miner. Efter att mor och far städat i hop och alla gått hem sjönk vi ner i varsin solstol och konstaterade att två timmars barnkalas måste motsvarar en hel arbetsdag för hjärnan. Fast den är ju rätt otränad nu, så här i semestertider i och för sig.

Just nu ligger jag lite efter med bloggandet känns det som. Jag har oredovisat om Mor och fars Båtresa, den spännande upplösningen på Elias äventyret och en del andra grejer men det kommer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alex säger tack för ett trevligt och roligt kalas.

Anonym sa...

Haha,vad jag hade velat se era gräddansikten!!Lät som ett roligt kalas,hade velat vara där(dock inte ställt upp och fått tårta i fejset, även om det varit en dröm för dig och syrran :)) Hälsa alla!!!!!

Anonym sa...

Det var Linda som skrev det senaste meddelandet..

Steffe sa...

Linda: Hehe ja det hade varit en syn för gudarna, men micke hade nog ställt upp frivilligt